Posen una guarderia en un centre d'ancians i les seves vides canvien per complet, by Quim Pedret

“RT és el canal de notícies en espanyol que va començar a emetre des de Rússia durant 24 hores al dia i 7 dies a la setmana al desembre de 2009, convertint-se a partir d'aquest moment al primer canal rus en idioma castellà amb senyal d'abast mundial.
Al llarg d'aquests anys ha estat qualificat com una de les principals fonts d'informació alternatives a Occident, atès que sovint cobreix temes ignorats pels mitjans de comunicació de masses del ‘mainstream’ (corrent principal de gustos i preferències).

"Als Estats Units posen una guarderia en un centre d'ancians i les seves vides canvien per complet"

“En el marc d'un projecte social en una residència d'ancians a Seattle, EUA, van decidir instal·lar una guarderia amb nens preescolars. El resultat va ser sorprenent: la vida de tots ha canviat per complet.
El 43% dels ancians nord-americans sofreix d'aïllament social, vinculat a la depressió i a la decadència física i mental. Per això, al centre d'adults majors varen decidir reunir a diferents generacions per millorar l'ambient i va resultar perfecte.

Aquest centre serveix perquè dues generacions totalment diferents visquin juntes, compartint amor, respecte i paciència per trobar aquest punt d'equilibri entre els quals van sense pressa per la vida i els que tenen tota la vida al davant. Quin és el valor de la infància en l'edat adulta?

Quan una persona major té un motiu, una raó, un objectiu, una responsabilitat per viure, viu més temps que si no té gens d'això.


En aquest centre residencial van habilitar el Centre d'Aprenentatge Intergeneracional una instal·lació de cura infantil que permet als petits interactuar en diverses activitats amb les persones de la tercera edat.

L'experiment va demostrar que els nens es fan més receptius cap a les persones amb discapacitats, aprenen sobre el procés d'envelliment, reben atenció i amor dels residents afectuosos i entenen que els adults també necessiten ajuda.


Recordo haber parlat fa més de 20 anys amb l’equip de govern del poble on jo vivia i trevaballa amb el jovent i els va semblar una mena de ‘ximpleria’ i es va oblidar.

De fet l’idea era un relacio intergeneracional d’aprenentatge dels infants i jovent del que els avis podien ensenyar. Després l’idea es va evolucionar com ara , però es va deixar correr.

Si ho haguéssim fet, potser involuntariement ho hauriem 'copiat'

Varen passar els anys..

No fa pas gaires dies en vaig tornar a parlar a amb alguns alcaldables de la poblacío o ara visc 

El lloc? A una mena de Centre Atenció Turistica o Centre de Atenció de la Terra o del Territori (no se ja que sempre cavia de nom)


Al comentar-ho, fa més d’un any, amb el Delegat Territorial d’Ensenyament de la Generalitat de Girona, a ell li va semblar una bona idea per treballar i madurar i l’espai el veia perfecte, donada la l'inutilitat del local. 

Tot ha quedat amb un no res. Estats Units en sabem més? No ho sé

Comentarios

Entradas populares