Els Quadres Negres oberts existeixen, by Quim Pedret

De Malevich a Kudryashova - Pedret

Tothom s'ha rigut alguna vegada de l'art modern, de l'absurd que pot semblar; bé és normal, l'art és una cosa rara, és materialitzar pensaments i reflexions molt profundes i traduir-les en alguna cosa tangible. Darrere d'aquesta cosa i aparentment estúpida hi ha molt, i sabent-ho és com tal vegada podem apreciar aquest art.





Kazimir Severinovich Malevich


Crec que l'art avui dia ja no es tracta tant de ser maco a la vista, si no de transmetre alguna idea/teoria, etc. respecte al món, el que passa, el que percebem, la societat o la filosofia de l'estètica.
Per això, ara parlo d'un d'aquests "absurds" artistes moderns, que inspiren un gran "jo podia haver fet això".


Quadre Negre de Kazimir Malevich'




'Quadre Negre' de Kazimir Malevich

En fi, repeteixo, la importància del quadre no és el quadre en si, sinó el que darrere d'ell.
Parlo de Malevich, que és molt més recordat per aquesta obra: "El Quadre negre" de Malevich Malevich va ser un pintor rus, nascut en 1878 i durant la seva vida va viure els moviments polítics de Rússia, la fi d'una forma de govern zarista i l'inici de la República, així com dels conflictes i problemàtiques que el socialisme portaria amb si

Malevich: "L'absurd art modern, és absurd, però no tant"

Malevich tenia raó i Kudryashova li va obrir el quadre....Calia obrir el quadre...





Elena Kudryashova

'Quadre Negre' de Elena Kudryashova



'Quadre Negre' de Elena Kudryashova



... Calia obrir el quadre de Malevich, i Elena Kudryashova ho va aconseguir obrien un pèl més la ment des de la perspectiva russa també però més de 100 anys després.
Kudryashova, també russa de naixement i catalana adoptada, ens porta a un joc de camins i de cadenes obertes en forma de cremalleres que ens diuen que l'absurditat d'art modern pot no ser tan absurd com Malevich podia imaginar o pintar. Gran Malevich, millor Elena Kudryashova. Perdoneu la meva falta d'objectivitat en vers la pintora Elena 'Kudry', però fa quinze anys que pinta al meu costat i és la meva esposa.



Sergi Pedret Kudryashova


Sergi Pedret Kudryashova


Creiem que el nostre fill Sergi Pedret i Kudryashova pensa que el seu l'art abstracte i el modern o no tantno tenen res d'absurd, ja que ell no té vergonyes ni pors a obrir ni tancar res, que pugui ser admirat per l'observador.

Felicitats a tots tres


Quim Pedret i Rovira

Comentarios

Entradas populares