Saps que els problemes es resolen des de la llibertat...? by Quim Pedret

"Saps que els problemes es resolen des de la llibertat i no des de la submissió" ?
.
..de l'Eric Herrera de Manlleu
Si entenem que pràcticament tothom reconeix que hi ha un conflicte secular que impedeix la bona harmonia entre Catalunya i Castella, i sobretot el bon funcionament de l'economia, com és que després de tants anys provant-ho del dret i del revés, amb governs de dretes i d'esquerres, revolucionaris i monàrquics, encara hi haurà gent que aquest 27S no votarà una opció que porti el Sí a la independència?
No parlo de gent ignorant o de malparits que ens odien, parlo de bona gent, intel·ligent, que sap història, que sap què passa quan a un país productiu li tallen les ales i el deixen durant dècades sense un corredor mediterrani perquè l'economia nostra -i seva!- flueixi. Que han patit en la seva persona el menyspreu continuat d'uns governs que mai han fet el pas definitiu per crear un estat clarament confederal.
Què els passa a aquesta gent?...
Segurament es tracta d'un problema de por, d'egoisme i de mandra, tot barrejat. Estats psíquics molt normals entre els humans, d'altra banda. Por perquè a un mateix li costa molt reconèixer els propis errors i haver-los d'afrontar davant la societat.

La por ens porta a l'egoisme de no pensar en el benestar dels que t'envolten, o encara més, dels teus fills que patiran el greuge econòmic i cultural que tu mateix has viscut al llarg de la teva vida.
I de l'egoisme a la mandra de no sortir de l'armari, després de tants anys cofoi i acomodat dins l'esperança perduda.
No ens vingueu amb la història que un dia vindrà un govern propici que resoldrà el problema de l'encaix. No us enganyeu, no ens enganyis, no ens vulgueu fer partícips de les vostres misèries i les pors.
Saps, com la vida mateixa, que els problemes es resolen des de la llibertat i no des de la submissió.

Gràcies Eric pels teus escrits

Quim Pedret

Comentarios

Entradas populares