Una Catalunya millor, by Miquel Tolosa Pedrol

Si en un vaixell agafa el timó una persona que no té idea de navegar, xocarà enfonsarà el vaixell, sí o sí. La idea de política sense polítics, malgrat sembli atractiva i bonica, és una barbaritat i, a més, una quimera impossible d'aconseguir. És un error molt greu, dels fonaments més bàsics de qualsevol societat.

Si ben just podem confiar en els polítics, encara menys podem confiar en persones que mai han llegit una paraula del B.O.E. o D.O.G. Són persones que no estan preparades. No saben fer política ni governar, encara que tinguin bona voluntat i una gran il·lusió. Per fer les coses bé, s'han de saber fer bé. La política és per als polítics. Els edificis es construeixen amb blocs, totxos, maons, ciment, formigó, etc. Amb altres mitjans i eines, els edificis no serien sòlids ni estables i caurien.

Els polítics haurien de ser més coherents i honestos. Contínuament canvien d'idees, camins, estratègies. Diuen una cosa i després d'un temps (hores, dies, setmanes), diuen una altra cosa, moltes vegades diferent i oposada a la primera. Es contradiuen a ells mateixos.

Vull una Catalunya feliç, justa i amb benestar. Vull un món feliç, just i amb benestar. Que sigui un país independent, una república, un estat propi, una autonomia, un estat federal, etc. no és el més important. L'important no és la forma, sinó el contingut. L'important no és el got, sinó el líquid que conté. 

L'únic objectiu legítim és aconseguir una Catalunya millor, un món millor. Hem de fugir dels paternalismes històrics, ressentiments, fanatismes, obsessions, extremismes, radicalismes, etc. Vivim ara. La Catalunya actual; el món actual


Miquel Tolosa Pedrol 




Pujat a la xarxa Quim Pedret i Rovira

Comentarios

Entradas populares