La campanya, la sang altera, by Quim Pedret

Marc Estarriola
Dimarts, 12.5.2015

La campanya, la sang altera
Durant la meva vida professional he cobert nombroses campanyes electorals. Els meus dits han picat mítings municipals, autonòmics, generals i d'europees. Crec que, després de 15 anys en la professió, puc assegurar que aquesta és la campanya amb més càrrega violenta que he vist en ma vida.
Quins són però els motius que han portat a enfrontaments com els viscuts els darrers dies a Barcelona, Girona, Figueres, Portbou o Llançà? La desafecció amb la política i el que comporta s'ha fet palès des de fa anys amb els últims escàndols de corrupció. És però aquest l'únic motiu? Serà la intenció de vincular aquests comicis amb la qüestió catalana i el dret a decidir? És l'aparició dels nous partits com Podem i Guanyem que han endurit el discurs?
Podria ser, però aleshores ens oblidaríem de que es tracten d'eleccions municipals. Caldria rebaixar to abans que algú prengui mal. No és normal que s'agredeixi a un candidat que reparteix butlletes. Tampoc ho és amenaçar de mort a l'alcaldable d'un municipi altempordanès, com tampoc pintar un tret al cap al candidat d'un altre poble. Menys encara insultar i desqualificar a través de Twitter com si no passés absolutament res (a tall de curiositat, totes les víctimes són independentistes).
Serà cosa de la primavera? Diuen que aquesta la sang altera però, ara mateix qui està alterada, és la campanya.
Marc Estarriola

Comentarios

Entradas populares