Un Mur ple de vergonyes i un mon plé de il.lusions, by Quim Pedret

"Avui, milers de catalans votaran, per expressar l'opinió sobre el futur que creiem millor per a Catalunya i milions de persones també commemoraran aquest mateix nou de novembre, el vint-i-cinc aniversari de la caiguda del Mur de Berlín i la posterior caiguda del Teló d'Acer
Si, ja fa 25 anys que va caure el maleït mur de Berlín i seria bo recordar la nostra Catalunya, per la caiguda dels nostres murs; els murs de les intoleràncies, un mur de menyspreu i enveges creat per ran...cors, un mur a vegades ple d'odis, insults i mal entesos.
Un mur que a voltes no ens deixa ni tan sols la llibertat d'expressió, ni de pensament i sembla ser, que està separant espanyols i catalans del carrer de bona voluntat i que tenen la mateixa necessitat d'estimar que nosaltres i que potser han estat ‘portats’ a aquesta mena de ‘sin razón’, per la incompetència del no saber comunicar i de desinformar, sempre portats per odis i falsos poders polítics, econòmics o de mitjans d’informació o d'un fer malament les coses, per part de tots els governs dels dos països, gairebé o més anys que els mateixos 28 anys, que va durar el mur de la vergonya.

Des de la meva petita finestra oberta al món, faig una crida a la caiguda de tots els murs i parets, una crida a la llibertat de pensar, d'escriure, de somiar, de dir, d'actuar lliurement i d'estimar a tots els ciutadans i que tots els països del món, puguem viure en pau
Però malauradament el món segueix ple de barreres que divideixen a països, pobles i famílies, des d'Uzbekistan a Mèxic…"


-Mèxic i Estats Units
-Cisjordània
-Ceuta i Melilla
-Irlanda del Nord
-Corea del Nord i Corea del Sud
-Sàhara Occidental
-Aràbia Saudita i l'Iraq
-Xipre
-Índia i Pakistan
-Kuwait i l'Iraq
-Uzbekistan
-Xile



"Jo sóc persona, jo sóc món, visc en aquest món i vull el millor per a aquest planeta anomenat Terra
Derrocarem els murs… Els murs que ens pregunten cada dia... On has estudiat? A quina ciutat vius? Quin cotxe tens? On estiueges? On treballes? A quin col·legi van els teus fills? Quina alçada tens? Quin és el teu color de pell? Vas venir del nord? O vas venir del sud?
Tot Plegat es per sentir vergonya i aquests són els murs que de vegades auto construïm, per la qual cosa deia anteriorment, sembla ser una tràgica deformació soci-intel·lectual, creada pel fotut i maleït poder.
Hem de deixar de creure en la superioritat de les races i les nacionalitats, ja que solament així podrem deixar d'amagar els nostres complexos i mancances, que algunes vegades ens fan ser ‘pobres d'esperit’, ‘poc desenvolupats i massa ‘minusvàlids’
Algun dia, algun déu, amb l'ajuda de l'home, tant de bo vulgui que s'aixequin tots els murs de l'odi entre germans

Nosaltres avui hem de fer el primer pas, sigui quin sigui el nostre parer i model d'estat"
Amics Molta sort



 Quim Pedret i Rovira

Comentarios

Entradas populares