Meditacions Politiques II, by Quim Pedret

Meditacions Politiques II

Eleccions a la Carta de l'amic Manuel Pons Carrasco

"Ja falta menys per poder expressar el nostre vot a les eleccions Municipals i a les autonòmiques, els ciutadans som bombardejats per propostes, projectes, promeses, etc.........
Penso que cal mesurar tot el que es diu en el plec d'intencions de cada grup i valorar el més adient per als ciutadans. Tot i que aquest és el primer pensament de tot polític, moltes vegades un cop assolit l'objectiu es sol allunyar del ciutadà.
Un ‘gran’ per mi a sigut Pepe Mujica, President de l'Uruguai, potser és un extrem però bon exemple.
La meva reflexió és: Crec que es podrà revertir la situació amb una nova entrada amb l'escena de nous politics crec, però el realement cert es que per votar s'han de tenir en compte diverses coses.
Definicions:
1.-Polític: Persona que s'ocupa dels afers públics, cal que no sigui fer.ho els últims mesos o setmanes, abans de les eleccions, cal que sigui una persona compromesa amb la societat on viu des de fa temps
2.-Conèixer: El polític ha de conèixer molt bé el seu entorn ciutadà, ha de tenir una idea més o menys completa d’allò o d’alguna cosa, que passa al carrer, dins la seva societat.
3.- Es promet: Prometre vol dir obligar-se a fer, donar paraula de fer, això és molt seriós i caldria mesurar el que es promet i d'altra banda valorar per part dels ciutadans, si és podrà complir.
4.-Avui en dia el populisme impera a la nostra vida i que és el populisme? Si
La definició que s'escau més és l’afrofitament demagògic de les aspiracions del poble per obtenir un benefici,
Compte amb el populisme.
5.-Proposar. Quelcom que sigui creïble i fàcil d'entendre, Un exemple; un programa a l'abast de TOTS els ciutadans.
6.- Viable. Es pot mesurar la viabilitat ja que els ciutadans han de poder mesurar si té el projecte presentat i possibilitat de prosperar.
7.- Mitjans: Podrà comptar o tenir la capacitat de gestionar per tal de què han promès arribi a prosperar.
Penso que els ciutadans han de mesurar tot el que per descompat es molt mes subjectiu del que un servidor pensa i escric
Cal un bon programa electoral i tenir la confiança amb les persones que l'han de portar a terme i com no, la seva capacitat de gestió.
Mireu aquest matí, m'he llevat pensant amb això i o he volgut compartir, encertadament o no, ja ho jutjareu"

Comentarios

Entradas populares