Meditacions polítiques II Homes de Palla, del Josep Alemany

Meditacions polítiques I
Homes de Palla.... de l'amic Josep Alemany Rigol

"A menys de noranta dies de les eleccions del 24 de maig, als pobles i ciutats del país molts ciutadans s’apressen a consensuar i anar tancant llistes de diferents candidatures municipals. Diuen que cada poble té el que es mereix.

No hi estic d’acord. Cada poble es mereix el millor. És responsabilitat de cada agrupació local situar el millor de la seva gent al capdavant de les seves llistes, i fer.ho no només des de visions interessades. Cap poble es mereix que una candidatura amb possibilitats de tenir presència al consistori tingui un candidat, que si bé elegits en una assemblea, es prestin a ser homes de palla de la masia de més amunt.

Des del paternalisme-caciquista. La temptació d’aconseguir prebendes com sigui pot arribar a segrestar voluntats, tant en els que la governen, com en els que ho intenten.
Fer caure de les alcaldies i de futures llistes gent amb criteri propi ha estat massa sovint la dedicació principal d’alguns: si a sobre hi coincideixen obscurs interessos partidaris, la cosa ens pot sortir cara. Caldrà separar el gra de la palla… i les titelles al teatre".

En Josep Alemany i Rigol, ha sigut Batlle de Vallirana (Baix Llobregat)
per la federació CiU


Pujat pel Quim Pedret i Rovia

Comentarios

Entradas populares