La Duquesa de Alba, Reina d'Escocia, by Quim Pedret

La Duquessa d'Alba, Reina d'una Escòcia independent?
 
Artur Mas està molt al lluru en l'assumpte

Daily Express, planteja la possibilitat que la Reina d'una Escòcia independent sigui ni María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart i Silva, coneguda com la Duquessa d'Alba.
Tal com escriu Daily Express, l'actual cap de la Casa d'Alba, es la noble amb més títols a tot el món (cinc vegades duquessa, di
vuit vegades marquesa, vint comtessa, vescomtessa, comtessa-duquessa, a més de ser catorze vegades Gran d'Espanya), és una de les dues descendents de la dinastia ‘Estuardo’, que van governar Escòcia des de 1371 fins a 1603 i que, al segle XVII, va regnar en tot el Regne Unit.
L'últim monarca ‘Estuardo’ va ser la reina Ana, que va morir sense descendència en 1714. La Corona britànica va passar, al segle XVIII, a la casa d'Hannover, però la línia ‘Estuardo’ (Stuart en escocès) va seguir l'estranger.

El primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, ha assegurat, que si els escocesos decideixen en proper 18 de setembre que el seu país sigui INDEPENDENT del Regne Unit, la reina seguiria sent Isabel II. El comentarista polític del Telegraph, Peter Oborne, no ho veu tan senzill.

Isabel II "està constitucionalment obligada a seguir el consell del primer ministre britànic". Però David Cameron, que s'ha mostrat clarament contrari a la independència d'Escòcia, nega a Escòcia la possibilitat de usar la lliura esterlina.
 

 
María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva


 La jove duquessa d'Alba hauria de competir amb Franz, Duc de Baviera (81 anys), Franz mai ha tingut interès el tron d'Escòcia

Fins a la fi del referèndum d'independència d'Escòcia escocès, la Sra Cayetana Fitz-James Stuart i Silva, de 87 anys, haurà de conformar-se a comptar els mes de 3.500 milions d'euros que posseeix i a més compta amb el privilegi de no haver d'agenollar-se ni davant el Papa, ni davant meu.
 

 
Artur Mas I de Catalunya, le 'Petit Prince'



 Armant de Fluvià, està buscant un possible títul nobiliari que estigui lliure, en cas que Le Petit Prince, Artur I de Catalunya, pugui estar interessat, (després o abans) del 9 de novembre, si les coses li van de conya
 
 
 
Quim Pedret i Rovira

Comentarios

Entradas populares