Cala Montjoi es de tots, by Quim Pedret

 
"El Bulli 1846 a Roses"

Molt poques persones que viuen a Catalunya estan sorpreses per la notícia que el govern català, ajuntaments i algunes associacions, estiguin recolzant el projecte del BulliFoundation 1846 a Cala Montjoi de Roses.
Veig amb preocupació que continua el procés, que també s'observa en altres països, és a dir la privatització de l'espai públic, normalment recolzat per reclams totalment injustificables amb enormes quantitats d'ingressos i suposats milers de llocs de treball, que tindran com a resultat un món 'meravellós'.

I no es tracta de cap casualitat que una organització promoguda per un restaurant de luxe, assequible a pocs, sigui el poder que prengui decisions injustes i partidistes, i aquests teòricament es vagin a beneficiar. El poble, no.
Mentre que moltes persones van suspirar amb alleujament després del fracàs d'Euro Vegas, aviat va sorgir un pla B, era el Barcelona World.
Un complex basat en jocs d'atzar, que ha d'estar, a vergonya de molts, subjecte a un règim de baixa tributació....no?
Per descomptat, que alguns diuen que crearà milers de nous llocs de treball.
Així i tot i és per això que haig de suposar, que tot serà de baixa qualitat i amb baixos salaris i els problemes socials i delictius seran inevitablement el resultat d'aquest tipus de macro projectes.

Molts argumenten que el suport per part de la Generalitat per tenir el projecte Bulli 1846 declarat d'interès públic, significarà que aquest estarà subjecte a més controls i equilibris.
D'igual manera que diuen que serà tota una prova que el projecte és "de total transparència i una gran voluntat d'escoltar a tots"... Veurem!

La pobresa d'idees, la bona situació financera del potentat i la mala visió de masses dels nostres polítics, es caracteritza gairebé sempre per una paraula utilitzada per aquests, per descriure aquests projectes.... PRESTIGI.

El creixent 'èxit' electoral dels partits més petits i més recents, em suggereix que molts ciutadans saben molt bé que EL SEU PRESTIGI, seria no haver de pagar la maleïda hipoteca.

Entenc que és molt fàcil dir que s'està hissant la bandera populista en defensa del medi ambient i que igual faig servi el vell truc de la demagògia per atreure un bon nombre de detractors del Bulli a Montjoi, però en aquest cas sincerament no és populisme.
És així, és la meva opinió i la de milers de ciutadans i així ho escric i així ho pensó.
Tinc d'entendre que totes les firmes en contra la ubicació de El Bulli són la voluntat d'un poble, que com en TOT (inclòs un referéndum), té el dret a manifestar-se, dient que el BulliFundation, NO garanteix la preservació de la ja malmesa naturalesa

Com es pot preservar un parc natural, quan estan tractant de construir gairebé 3000 metres quadrats de més, permetent ampliar l'accés a milers de persones i com he dit abans, modificar les lleis, per privatitzar el territori només per a les demandes d'alguns afortunats?
Crec que els catalans no hem de permetre-ho
Crec sincerament que la realitat, i l'única cosa que demana part dels ciutadans de Catalunya i organitzacions que estan en contra el projecte, és senzillament canviar el lloc.
I crec que només podria ser i fer una 'Fundació El Bulli' (en català si us plau) dins de la població de Roses, no pas a l'espai protegit del Cap de Creus.... o sigui la nostre Cala Montjoi


Quim Pedret i Rovira

Comentarios

Entradas populares